apacepv.org

  • Augmenta la mida de la font
  • Mida de la font per defecte
  • Disminueix la mida de la font
APACEPV - Portada

Master Universitari en Desenvolupament, Institucions i Integració Econòmica

Correu electrònic Imprimeix

La Universitat de València organitza un Master Universitari en Desenvolupament, Institucions i Integració Econòmica, impartit pel Departament d'Analisi Econòmic de la Facultat d'Economia de la Universitat de València. El Master va dirigit a titolats en Economia, Història, Geografia, Dret, Treball Social, etc. i pot ser d'interés per al professorat de les nostres especialitats.

El Màster prepara als estudiants per desenvolupar una carrera professional de tècnics en desenvolupament econòmic i en cooperació per al desenvolupament, capaços d'elaborar informes, realitzar assessoria, i gestionar projectes de desenvolupament en organismes (internacionals, governamentals i del sector privat); o seguir una carrera de recerca especialitzada en desenvolupament econòmic.
A l'últim segle s'ha produït un important desenvolupament econòmic que, no obstant això, no s'ha estès a tots els països. Àmplies àrees d'Amèrica Llatina, Àfrica i Àsia es troben encara amb els nivells de renda per sota del llindar de pobresa, i amb una esperança de vida que en alguns casos és inferior als quaranta anys.
Els esforços realitzats per l'ONU per mesurar els nivells de desenvolupament mostren les fortes desigualtats existents entre països. Aquest problema ha provocat el sorgiment d'organismes internacionals la prioritat dels quals és el foment del desenvolupament econòmic i la cooperació internacional.
El ventall d'organismes és molt ampli: des d'internacionals (ONU, OCDE, FAO, CEPAL, Banc Mundial, Banc *Interamericano de Desenvolupament o FMI) fins al sorgiment d'organismes de cooperació al desenvolupament (*ONGs o agències de cooperació) als països més desenvolupats.
El que ha generat una demanda de professionals i experts en desenvolupament bé per treballar en l'àmbit professional o bé per realitzar recerca en aquest àrea.

Mes informació i contacte:
http://www.uv.es/masterendesarrollo
http://www.ehvalencia.es

Documents
Díptic del Master
Presentació del Master

Darrera actualització de dimecres, 3 de juny de 2015 17:55
 

Bombolla d'Autònoms

Correu electrònic Imprimeix

Observant el paisatge urbà de València -i de moltes altres ciutats- veiem com obrin molts negocis d’autònoms, i com poc després molts d’aquests tanquen. És evident que si s’obri una cafeteria, o un restaurant o una perruqueria enfront o prop d’altres no es serviran, respectivament, més cafès, més menús o s’anirà més voltes a les perruqueries. El factor subjacent és una crisi que ha tancat les portes del mercat laboral convertint a la força en autònoms o emprenedors a molta gent. L’alta mortalitat de molts negocis respon a l’estancament del consum i a la intensa competència, també a factors com l’auge del comerç online i les estratègies comercials de les grans empreses de consum.

En particular, per als treballadors d’edat avançada víctimes d’acomiadaments o d’expedients de regulació d’ocupació (ERO), ja que veuen difícil tornar a treballar per compte d'altre, l'emprenedoria és una alternativa, també és un motiu (i a voltes únic) la necessitat de completar les quotes per a cobrar la pensió.

Els experts en el tema alerten de la necessitat d'estar capacitat per a intentar desenvolupar un negoci. Cal fer-ho amb un projecte consistent, diferenciat i amb certes habilitats. Tocant els peus a terra, tota la gent no potser emprenedora, ni menys en un mercat que s’estreny.

Conscients d’aquest problema, administracions amb recursos com la Diputació Foral de Navarra i l’Ajuntament de Barcelona- ofereixen -aconseguint un índex alt d’èxit- des de fa uns anys mitjans per als que emprenen. Hi trobem els autònoms  acompanyats per professionals que coneixen el tema, des de la idea fins més avant del començament. En el cas estrictament nostre, el problema del finançament autonòmic valencià -a l’igual que altres  necessitats públiques- impossibilita de partida que es puga intentar fer una cosa similar. Una altra cosa és: si la Generalitat disposara de recursos ¿què podem esperar dels qui de part a part administren tan mal?

Un  aspecte important del tema és que a Espanya un autònom està obligat a pagar una quota mensual de 260 euros, al que cal sumar les declaracions trimestrals d’IVA i IRPF, aquest ha d'assumir l’anterior si factura simplement el doble d’aquesta quota. En aquest sentit, la revista Forbes va publicar un rànquing que evidenciava que el que paguen a l’administració espanyola els autònoms és molt en comparació amb altres europeus. A França i a Itàlia la quantitat a pagar depén del nivell de facturació, i al Regne Unit la quota anual és més o menys la tercera part d’ací. És raonable suposar que els treballadors per compte propi no eludirien pagar si els impostos no representaren sovint més de la meitat del que guanya al mes. Segons especialistes en aquesta fiscalitat, un pas seria oferir bonificacions per als autònoms que facturen poc. Així mateix, convindria permetre que un autònom es done d'alta de forma temporal i pagant part del mes si només treballa uns pocs dies; en els contractes laborals només es cotitza els dies que treballen.

Frívolament, el govern popular anima la gent a convertir-se en autònoms passant per alt  les dificultats que comporten aquests processos i entenent l'autoocupació com la solució a l'atur. El que haurien d’haver fet i han estat incapaços de fer és una política cap a la innovació, l’expansió i la creació de treball en la indústria. Açò és el motor que sosté les activitats econòmiques.

Adrià Girbés
Article publicat a Levante-EMV  3/5/2015

Darrera actualització de dissabte, 9 de maig de 2015 10:57
 

Olimpiades d'Economia Fase Local (28-3-2015) i Nacional - Curs 2014/2015

Correu electrònic Imprimeix

La fase local tindrà lloc dissabte 28 de març de 2015 a les 10:30 hores en les tres províncies de la Comunitat Valenciana. Les inscripcions s’hauran de realitzar entre el 23 de febrer i el 26 de març de 2015 (veure terminis d'inscripció de cada universitat)

La fase nacional enguany tindrà lloc a Màlaga, els dies 24, 25 i  26 de juny.

OBJECTIUS:

L’objectiu fonamental és estimular l’estudi de l’economia entre els joves.Per tant, l'Olimpíada d'Economia tracta de :
- Estimular l'estudi de l'economia entre els jóvens.
- Premiar l'esforç i l'excel·lència acadèmica.
- Divulgar l'economia.
- Servir de punt de trobada entre l'ensenyança secundària i la universitat.

FASE LOCAL

PARTICIPANTS:
Podran participar en la fase local de les Olimpíades d’Economia tots els alumnes de centres d’ensenyament secundari que estiguen matriculats durant el curs 2014-2015 en l’assignatura d’Economia de 2n de batxillerat de la província de València. La participació és individual.

Darrera actualització de dilluns, 16 de febrer de 2015 17:34 Llegiu-ne més...
 

VIII Jornades Andaluses de professors d'Economia en secundaria - Febrer 2015

Correu electrònic Imprimeix

Els pròxims dies 13 i 14 de Febrer de 2015 es celebraran les VIII Jornades Andaluses de Professors d'Economia en Secundària.Tindran lloc en la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials de la Universitat de Màlaga. Programa VIII Jornades Professors Economia Febrer2015.  APACEPV us anima a particiar en les mateixes.

Ja està obert el termini el termini per a poder realitzar la inscripció en les VIII Jornades de Professors d'Economia. Els qui siguen docents en actiu a Andalusia poden realitzar-la a través de Sèneca utilitzant el codi d'activitat 152922GE172. També és possible accedir en l'enllaç següent: INSCRIPCIÓ VIII JORNADES FEBRER 2015. Us recordem els continguts: Programa VIII Jornades Professors Economia Febrer2015. Els companys que estiguen en l'atur o procedisquen d'altres Comunitats Autònomes, així com els estudiants o qualsevol altra persona interessada, poden inscriure's en l'apartat CONTACTE d'aquesta web.

Font: José Antonio Molina (AADES)

Darrera actualització de dilluns, 26 de gener de 2015 11:00
 

Curs del SFP de la UV: "Recursos didàctics per a la preparació de programes d'Economia i iniciativa Emprenedora que introdueix la LOMQE en ESO"

Correu electrònic Imprimeix

Objectiu: L'objectiu d'aquest curs és proporcionar als professors d'Economia i Economia de l'Empresa d'Ensenyament Secundari i Batxillerat d'instruments docents necessaris per a afrontar les modificacions curriculars que comporta la implantació de la LOMQE.

Organitza: Servei de Formació Permanent de la Universitat de València i Comissió de Cooperació amb Secundària de la Facultat d ́Economia de la Universitat de València.

Preinscripció: Del 16 de Febrer al 4 de Març de 2015, enviat la següent fitxa d'inscripció a la següent adreça de correu electrònic: secfq@uv.és

Destinataris: Professors d’Economia d’Ensenyament Secundari.

Data de realització: Del 24 de març al 5 de maig de 2015.

Horari: Dimarts de 16’00 a 20’00 hores, excepte dijous 23 d'abril.

Lloc: Els dimarts Sala Ignaci Vilallonga, el dijous 23 d'abril Sala M. Sánchez d'Ayuso; ambdues de la Facultat d’Economia de la Universitat de València, Campus de Tarongers

Duració: 24 hores.

Nombre màxim de participants: 40.

Coordinació del curs: Dr. Silvio Esteve, Dra. Mariluz Marque Aledo i Dr. Francisco G. Morillas Jurado, professors de la Facultat d’Economia de la Universitat de València.

PROGRAMA DEL CURS:

1a Sessió (dimarts 24 de març de 2015):

Taller "Presentació i Introducció".
Professors: Emilio Sala Benimeli, Departament d'Estructura Econòmica, de la Universitat de València i Ángeles Bonilla Correa,, IES Ricardo Marín Ibáñez (Xest)

2a Sessió (dimarts 31 de març de 2015):

Taller "Activitat Empresarial: Projecte d'empresa".
Professors: Pedro Canales Ronda, Departament de Comercialització i Recerca de Mercats, i Santiago Cantirer Sanz, Departament de Direcció d'Empreses. Universitat de València

3a Sessió (dimarts 14 d'abril de 2015):

Taller "Recursos didàctics per a comprendre les Finances I".
Professor: Angel Pardo Tornero, Departament d'Economia Financera i Actuarial de la Universitat de València i col·laborador del portal “Finances per a mortals” del Banc Santander.

4a Sessió (dijous 23 d'abril de 2015):

Taller "Activitat Emprenedora per a estudiants de l'ESO".
Professor: José Sande Edreira, IES Gil y Carrasco de Ponferrada (León), Departament d'Economia de l'Empresa de la Universitat Oberta de Catalunya

5a Sessió (dimarts 28 de abril de 2015):

Taller "Economia per a estudiants d'ESO".
Professors: Emilia Santano Matías, IES Juan de Garay de València, i Joan Sala Grau, IES Jaume II "El Just" de Tavernes de la Valldigna.

6a Sessió (dimarts 5 de maig de 2015):

Taller "Recursos Didàctics per a comprendre les Finances II".
Professora: Gloria Caballero Núñez, Sotsdirectora de l'Àrea d'Educació a l'Inversor de la CNMV, responsable del portal “Finances para tots”

BIBLIOGRAFIA: Per al seguiment i preparació d’aquest curs, els professors podran proposar en les seues respectives sessions, les lectures bàsiques i complementàries segons els temes abordats. Els materials estaran a disposició dels alumnes en Aula Virtual.

Darrera actualització de divendres, 24 d'abril de 2015 19:48
 

Oposicions 2015 - Economia; 5 places, ADE i Comerç; sense convocatòria

Correu electrònic Imprimeix

La Conselleria d'Educació, Cultura i Esport convocarà enguany un total de 655 llocs de personal docent no universitari corresponents a l'Oferta d'Ocupació Pública tanta de 2015 com de l'any 2014. Del total de l'oferta, el 33% és de places d'anglès amb el que s'aposta per incrementar el personal docent d'aquesta especialitat i complir amb el compromís d'implantar el sistema educatiu plurilingüe en tots els nivells educatius.

En concret, la Conselleria té previst convocar oposicions enguany per a cobrir 409 llocs del Cos de Mestres, 174 del Cos de professors de Secundària, 37 de professors tècnics de Formació Professional, 25 de professors d'Escoles Oficials d'Idiomes i 10 places del Cos de Catedràtics de Música i Arts Escèniques, totes elles de torn lliure.

En quan a la informació referent a les places que poden ser del nostre interès, s'ha proposat les següents:

Batxillerat
Economia; 5 places

Cicles Formatius
ADE i Comerç;  sense convocatòria
FOL; 7 places

Aquesta oferta pública encara no és definitva, encara queda la mesa de negociació entre la Conselleria i els representants sindicals, però si tenim en compte el que ha passat en altres convocatòries, pensem que no variarà molt aquesta proposta.

Font: Conselleria d'Educació, Cultura i Esport - Generalitat Valenciana - Nota de Premsa

Darrera actualització de dilluns, 26 de gener de 2015 11:00
 

Publicat en el BOE la LOMQE (03-01-15) i nou esborrany del RD d'Especialitats

Correu electrònic Imprimeix

El passat 3 de gener el MEC va publiar al BOE la redacció definitiva de la LOMQE. Per tant, la part Estatal referent al curriculum d'ESO i Batxillerat ja entra en vigor en tot el territori espanyol. També s'ha donat a conèixer el 2n Esborrany del nou RD d'Especialitats.

Consideracions a tenir en compte respecte del nou currículum d'ESO i Batxillerat:

1. Que en la *pag 3, l'article 2 es titule Definicions, ja mostra una mica l'embolic que tenim els professors amb tanta llei educativa en tan pocs anys.
a) Doncs ara ja no hi ha objectius de cada matèria, són solament d'etapa.
b) L'avaluació s'enfoca cap a l'estandardització, per a la posterior comparació. Naixen els estàndards d'aprenentatge avaluables.
2. Les competències del currículum són set, i no es distingeix entre ESO i Batxillerat, per la qual cosa a partir d'ara també caldrà programar per competències en batxillerat (fins ara açò solament es feia a Castella-la Manxa i Catalunya).
3. La nova nomenclatura de matèries: troncals-comuns, troncals-d'opció, específiques i de lliure configuració autonòmica.
4. Tornen els transversals. La LOE (2006) no els nomenava i ara la LOMQE els dóna un important protagonisme definint fins a de forma concreta què s'ha d'incloure en totes les programació, com per exemple "L'Holocaust jueu"
5. L'ESO de divideix en dos cicles com abans, però el primer és de 3 anys (de 1r a 3r)  i el segon sol d'un (4t).
6. En 4º de l'ESO se separen el que volen estudiar batxillerat i els que volen estudiar FP.
7. Les hores per assignatura poden ser diferents per Comunitat Autònoma o per centre docent. Per tant, pot donar-se el cas …que en un institut Economia tinguera 3 hores setmanals i en el de davant 4….. Evidentment està en mans de la Comuinitat Autònoma delimitar o permetre aquesta possibilitat. Es confirma, doncs, el que es va posar de manifest en la darrera reunió amb la Consellera d'Educació en quan al major poder d'autogovern  i autonomia dels centres.
8. La “revàlida” de l'ESO serà la mateixa per a tota Espanya.
9. El batxillerat tindrà tres modalitats: Cièntific, Hunanitats i Ciències Socials, i d'Arts.
10. Sembla que també la revàlida de batxillerat tindrà caràcter estatal.

Font: Professor José Sande

Document: BOE nº3 del 03-01-2015 LOMQE
Documents: Currículums definitius de les noves assignatures de lespecialitat d'Economia; FAG 2n BAT, Economia 4t ESO, Empresa i iniciativa emprenedora 3r ESO, Empresa i iniciativa emprenedora 4t ESO

També s'ha fet circular un segon esborrany del decret d'especialitats referent a l'habilitació de les diferents especialitats per poder determinades assignatures del curriculum. En principi des de les Comunitats Autonomes han de respectar aquesta normativa, però poden millorar-la o completar-la si és necessari.

Consideracions a tenir en compte:

1.- No existeix reciprocitat entre especialitat d'Economia i Administració Empreses, Comerç i FOL. El problema es que les especialitats de FP es legislen amb cada família professional i ací cada Autonomia els seus responsables de Formació Professional poden excloure a les especialitats de Batxillerat i ESO que per titulació podrien impartir cicles formatius, però que a hores d'ara aquest agravi comparatiu no s'ha arrglat recollit-ho en una normativa nova. Com sempre ha passat. No és nou d'aquest RD. No ens defensaran en açò ni col·legis professionals ni sindicats perquè al afectar a diferents col·lectius es "renten les mans". Només la reunió de representants de CEAPES el 19 de gener en el MEC pot exigir aquesta reciprocitat amb un annex en aquest esborrany que com a RD pot tenir una referència per a desenvolupament de Decrets de currículums de Famílies Professionals de FP. L'altra possiblitat es que la nostra Comunitat Autonoma en la seua norma autonòmica de la LOMQE si que recullga aquesta reivindicació. APACE ja ha demanat reunir-se amb els responsables de FP de la Conselleria.
2.- En centres on coexistisca Economia i FOL i Administració d'Empreses seran les administracions autonòmiques i els centres els que decidisquen qui té prioritat. Possiblement si es participa en els currículums és una exigència per a tenir en compte la nostra prelació en els centres. L'important és no deixar-ho en mans dels Centres pel poc pes dels Departaments d'Economia. Juntament amb Economia competeix directament FOL (si té la titulació que s'indica), juntament amb Organització Comercial, en la nova assignatura d'Iniciació de l'Acitivitat Emprenedora. i Empresarial d'ESO (3r i 4t), i Administració d'Empreses amb FAG en el Bachillerat. Aquestes especialitats seran subsidiàries d'Economia en la resta de matèries (annex 5)
3.- En centres om no hi ha FP, Economia ho tindrà un poc més fàcil . Desapareixen especialitats com a Filosofia , Geografia o Matemàtiques que podien impartir subsidiàriament matèries d'Economia amb el risc de no mantenir o no ampliar plantilles d'Economia. AÇÒ ÉS MOLT POSITIU.

Font: Professors José Carlos Garrido i Tomás Guajardo

Document : 2n Esborrany del RD d'Especialitats

Darrera actualització de dilluns, 12 de gener de 2015 18:58
 


Pàgina 3 de 7

Accés

Enquesta

Quin tipus de software de gestió t'agradaria utilitzar a l'aula? Estas d'acord que s'ha de canviar de software de pagament a sofrware lliure?
 

¿Qui està "on-line"?

Tenim 38 visitants en línia

Interessants

Bàner
Bàner
Vikipedia
Vikipèdia és la encilopèdia lliure, en català, que tots podeu consultar.
Traductor català - castellà
Traductor web gratuït de softcala: català/valencià - castellà/espanyol.
YouTube
Youtube, és un lloc web que us permet carregar, mirar i compartir vídeos.
Bàner

Entitats col·laboradores

Bàner