apacepv.org

  • Augmenta la mida de la font
  • Mida de la font per defecte
  • Disminueix la mida de la font
APACEPV - Portada

Curs al SFP de la UV: "L'economia espanyola en un escenari econòmic mundial sense precedents"

Correu electrònic Imprimeix

Objectiu: L’economia mundial es troba incursa en el procés d’intentar superar la crisi més greu experimentada per la mateixa en els últims tres quarts de segle, la ja denominada Gran Recessió. El curs pretén apropar als assistents la situació en la que els diferents espais econòmics internacionals es troben en aqueix intent de deixar darrer la crisi, així com de resoldre els problemes, globals i locals, estructurals i conjunturals, que van conduir a la mateixa.

Organitza: el Servei de Formació Permanent i Innovació Educativa de la Universitat de València i la Comissió de Relacions amb Secundària de la Facultat d´Economia de la Universitat de València.

Preinscripció: Del 3 de desembre de 2012 al 8 de gener de 2013, mitjançant el formulari d’inscripció de la pàgina web http://www.uv.es/sfp/.

Destinataris: Professors d’Economia d’Ensenyament Secundari.

Data de realització: Del 17 de gener al 7 de març de 2013.

Horari: Dijous de 16’00 a 20’00 hores.

Lloc: Aula 2.1 del Centre de Formació i Qualitat “Manuel Sanchis Guarner” (carrer Serpis, 29 de València, Campus de Tarongers).

Duració: 32 hores.

Nombre màxim de participants: 30.

PROGRAMA DEL CURS:

1ª Sessió (dijous 17 de gener de 2013):

"Un mon més enllà d’Europa: dinàmiques distintes, problemàtiques dispars".
Dr. Vicente Pallardó, Professor Titular de Economia Aplicada de la Universitat de València.

2ª Sessió (dijous 24 de gener de 2013):

"La UE: raons de la crisi, situació actual i perspectives de futur".
Dr. Rafael Domenech, Catedràtic d’Anàlisi Econòmica de la Universitat de València.

3ª Sessió (dijous 31 de gener de 2013):

“L’Economia Espanyola: raons de la crisi, situació actual i perspectives de futur”.
Dr. Aurelio Martínez, Catedràtic de Economia Aplicada de la Universitat de València.

4ª Sessió (dijous 7 de febrer de 2013):

“Profunditzant en les reformes necessàries (I): el sistema bancari”.
Dr. Joaquin Maudos, Catedràtic d’Anàlisi Econòmica de la Universitat de València.

5ª Sessió (dijous 14 de febrer de 2013):

“Profunditzant en les reformes necessàries (II): mercat laboral”.
Dr. Silviano Esteve, Professor Titular d’Economia Aplicada de la Universitat de València.

6ª Sessió (dijous 21 de febrer de 2013):

“Profunditzant en les reformes necessàries (III): el problema energètic”.
Dr. Mª Dolores Furió, Professora d’Economia Financera i Actuarial de la Universitat de València.

7ª Sessió (dijous 28 de febrer de 2013):

“Profunditzant en les reformes necessàries (IV): el repte de la competitivitat internacional”.
Dr. Francisco Requena, Professor Titular d’Economia Aplicada de la Universitat de València.

8ª Sessió (dijous 7 de març de 2013):

“Els nous reptes per a les polítiques macroeconòmiques”.
Dr. Javier Andrés, Catedràtic d’Anàlisi Econòmica de la Universitat de València.

BIBLIOGRAFIA: Per al seguiment i preparació d’aquest curs, els professors podran proposar en les seues respectives sessions, les lectures bàsiques i complementàries segons els temes abordats. Els materials estaran a disposició dels alumnes en Aula Virtual.

Darrera actualització de dimarts, 22 de gener de 2013 21:27
 

La direcció d'APACE i representants de la Universitat es reuneixen amb la Consellera d'Educació, Maria José Català i el seu Secretari d'Educació Rafael Carbonell

Correu electrònic Imprimeix
Ahir dimecres 5 de desembre quatre representants d'APACEPV; el seu president Xavier Tarrasó, el vicepresident Jesús Ruiz, i els vocals Joan Sala i Toni Gonzalez, van tenir l'oportunitat de cel·lebrar una reunió amb la Señora Consellera d'Educació, Maria José Catalàacompanyada del Secretari d'Eduació, Rafael Carbonell. A la mateixa, ens van acompanyar representants de les universitats valencianes, més concretament per la part de la Universitat de València, Pilar Soriano - Vicedegana de la Facultat d'Economía -, per la Universitat Jaume I de Castelló Joan Serafí Bernat -Professor de la Facultat de Ciències Jurídiques i Econòmiques- i en representación de la Universitat Politècnica i substituint a Sergio Marí, Luís un company del Departament - professor de la Facultat d'Administració i Direcció d'Empreses- 

La  reunió va gaudir d'un ambient amable, amb temps suficient per a tractar molts punts. Des de l'estructura del Batxillerat i Eso, la competència professional dels equips docents o el desenvolupament curricular de les distintes assignatures de la nostra família.

Objectiu fonamental de la reunió era l'oferiment de col·laboració de la nostra associació amb la Conselleria d'Educació, mostrant-nos com un interlocutor vàlid, representatiu i, creiem, ben qualificat. Aquest nou esborrany sembla que va a consolidar-se i ja no hi hauran canvis significatius pel que fa a l'estructura de les modalitats i les assignatures que incorporen. El més probable és que Conselleria proporcione flexibilitat als instituts per a definir el seu perfil educatiu com a centre, basant-se en les argumentacions que aquests consideren oportunes.

Van ser nombroses les intervencions dels membres d'APACE, Xavier, Jesús, Joan i Toni,  que parlaren obertament d'allò que era interessant en esta primera reunió, que tenia com a objectiu, inssistim,  aconseguir donar-nos a conèixer com a una associació representativa de tres les tres especialitats que integren la nostra associació, i util per a l'autoritat educativa.

La futura col·laboració dependrà de Conselleria, bàsicament; i també de nosaltres, perque caldrà fer bé la feina que eventualment poguera sorgir. APACEPV vol agrair especialment el recolzament, la participació, i les intervencions de la Universitat, que va enriquir la reunió amb la presència de tres professors del campus d'Economia de la UJI de Castelló i de la Universitat de València (UPV,UV).

APACEPV us recomana la lectura de l'esborrany, que millora l'anterior, i demanant-vos que qualsevol idea o proposta que estimeu interessant ens la feu arribar ( Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la ).

Esperem i desitgem que una vegada la redacció de la LOMCE estiga més a vançada o siga definitiva, potser a mitjà termini, assistirem a una reunió més tècnica, i traslladarem a Conselleria els nostres suggeriments.
Salutacions ben afectuoses a tots vosaltres, que ens animeu a seguir.
Darrera actualització de diumenge, 9 de desembre de 2012 18:13
 

Satisfacció entre els assistents a les terceres jornades, tant del contingut, com del desenvolupament de les mateixes

Correu electrònic Imprimeix

El dissabte 7 de maig va tenir lloc a la Facultat d'Economia de la Universitat de València, les terceres Jornades organitzades per l'associació de professors d'administració comerç i economia. Tot i haver fet la convocatòria damunt de la jornada i després de  les festes de pasqua, l'assistència a les mateixes va ser alta; 50 professors/es, els quals, van recolzar una iniciativa que tenia l'objectiu d'actualitzar recursos, nova normativa, i d'ajudar a millorar, el desenvolupament de la tasca educativa. La jornada va començar a les 9 del mati amb l'assignació de credencials, actualització de dades i la pertinent recollida d'informació. Les retrobades amb companys, marcaren la benvinguda.

Al voltant de les 10 va començar la primera conferència del mati, amb la ponència de Mateo Blay "L'empresa i el màrqueting". La conferència va ser interessant ja que el ponent sempre va fer referència a exemples reals i d'actualitat al mercat espanyol i europeu. Al final de la mateixa es fa fer un torn de preguntes.

A les 11:30 va tenir lloc al "Hall" de la Facultat un cafè i exposició fons bibliogràfic de diverses editorials dels llibres de text dels Cicles Formatius de les famílies d’Administració i Finances i Comerç, i de Batxillerat d’Economia i Economia de l'Empresa. Les editorials Mc Millan i Editex van exposar la seua oferta tant a Batxillerat com a Cicles formatius, i van lliurar als assistents diferents mostres i exemplars. 
Ja s'havien fet les 12:30 quan va començar la conferència "L'economia valenciana" a càrrec del Catedràtic d’Economia Aplicada, i professor de la Universitat de València Vicent Soler. L'explicació es va centrar en els esdeveniments econòmics i la seua incidència a la societat espanyola i valenciana. Es va documentar cadascuna de les explicacions, amb la interessant previsió més adient a l'escenari actual, tant per a espanya com per a l'economia valenciana. A la fi, es va fer un torn obert de preguntes que no va baixar el interès dels assistents.

Darrera actualització de dilluns, 18 de juliol de 2011 19:19 Llegiu-ne més...
 

III JORNADES ASSOCIACIÓ PROFESSORAT D’ADMINISTRACIÓ, COMERÇ I ECONOMIA

Correu electrònic Imprimeix

cartellDISSABTE, 07 de maig de 2011

FACULTAT D’ECONOMIA DE LA UNIVERSITAT DE VALÈNCIA
CAMPUS DE TARONGERS.

Com arribar?
Avinguda dels Tarongers, s/n
46022 VALÈNCIA

Transport Públic:

Autobús EMT
: Línies nº 9,18,29,30,40,41,71
Metro Tramvia
: Línia nº4, parades "La Carrasca" i "Tarongers"

OBJECTIUS:
• Conèixer experiències empresarials valencianes
• Conèixer els principals trets que configuren l’economia valenciana així com els principals reptes als què s’enfronta.
Intercanviar coneixements, experiències i materials elaborats de propostes d’optatives en l’especialitat d’Economia.
• Conéixer el desplegament de la LOE i de la Llei de Qualificacions Professionals.

Duració: 10 hores

ORGANITZA:
• Associació de Professorat d’Administració, Comerç i Economia.

COL·LABORA:
Facultat d’Economia de la Universitat de València.
• Caixa Popular.
• Editorial Editex
• MCMILLAN Profesional


QUOTA INSCRIPCIÓ (inclou l’esmorzar i el dinar):
• Associats: 5 € (Data límit per associar-se 30 d'abril)
• No associats: 25 €

Cal fer l’ingrés al c/c del Caixa Popular:
Entitat    Oficina   DC    NCC
3159       0023      63    2177441223


MOLT IMPORTANT: Quan feu l’ingrés o la transferència especifiqueu el vostre nom i cognoms i, com a motiu, ha de figurar:
"Nom i cognoms - Congrés APACE"

DATA LÍMIT D’INSCRIPCIÓ: 04 de maig de 2011
PLACES LIMITADES!

PROGRAMA
MATI

9 a 9’30
Credencials i recollida de documentació.
9’30 a 10’00
OBERTURA

Degana de la Facultat d’Economia: Trinidad Casasús
10’00 a 11’15
Conferència; L’EMPRESA I EL MARQUÈTING. Ponència a càrrec de Mateo Blay Peiró, President de Agr!.
11’15 a 12’30
CAFÉ i exposició
fons bibliogràfic de diverses editorials dels llibres de text dels Cicles Formatius de les famílies d’Administració i Finances i Comerç, i de Batxillerat d’Economia i Economia de l'Empresa.
12’30 a 14’00
Conferència; L’ECONOMIA VALENCIANA. Ponència a càrrec de Vicent Soler, Catedràtic d’Economia Aplicada de la Universitat de València.

14’00 a 16’00

DINAR.

VESPRADA

16’00 a 18’30

TALLERS
TALLER A: EMPRESA I INICIATIVA EMPRENEDORA
Ponents: M. Pilar Aguado, Coordinadora de l'Àrea de projectes d'AJEV (Associació de joves empresaris de València)
TALLER B: FORMACIÓ PROFESSIONAL (desplegament de la LOE i de la Llei de Qualificacions Professionals).
Ponent: Rosa Molina, Coordinadora del Ministeri d'Educació a les famílies d'Administració i Comerç.
18’30 a 19’00
CLAUSURA.

DOCUMENTS;
Cartell de les III Jornades d'APACEPV.
Díptic explicatiu del contingut de les jornades.

Darrera actualització de dilluns, 30 de maig de 2011 19:12 Llegiu-ne més...
 


Pàgina 7 de 7

Accés

Enquesta

Quin tipus de software de gestió t'agradaria utilitzar a l'aula? Estas d'acord que s'ha de canviar de software de pagament a sofrware lliure?
 

¿Qui està "on-line"?

Tenim 21 visitants en línia

Interessants

Bàner
Bàner
Vikipedia
Vikipèdia és la encilopèdia lliure, en català, que tots podeu consultar.
Traductor català - castellà
Traductor web gratuït de softcala: català/valencià - castellà/espanyol.
YouTube
Youtube, és un lloc web que us permet carregar, mirar i compartir vídeos.
Bàner

Entitats col·laboradores

Bàner

Notícies flash

Esperando Contenido Widget ...