apacepv.org

  • Augmenta la mida de la font
  • Mida de la font per defecte
  • Disminueix la mida de la font
Home Jornades Satisfacció entre els assistents a les terceres jornades, tant del contingut, com del desenvolupament de les mateixes

Satisfacció entre els assistents a les terceres jornades, tant del contingut, com del desenvolupament de les mateixes

Correu electrònic Imprimeix

El dissabte 7 de maig va tenir lloc a la Facultat d'Economia de la Universitat de València, les terceres Jornades organitzades per l'associació de professors d'administració comerç i economia. Tot i haver fet la convocatòria damunt de la jornada i després de  les festes de pasqua, l'assistència a les mateixes va ser alta; 50 professors/es, els quals, van recolzar una iniciativa que tenia l'objectiu d'actualitzar recursos, nova normativa, i d'ajudar a millorar, el desenvolupament de la tasca educativa. La jornada va començar a les 9 del mati amb l'assignació de credencials, actualització de dades i la pertinent recollida d'informació. Les retrobades amb companys, marcaren la benvinguda.

Al voltant de les 10 va començar la primera conferència del mati, amb la ponència de Mateo Blay "L'empresa i el màrqueting". La conferència va ser interessant ja que el ponent sempre va fer referència a exemples reals i d'actualitat al mercat espanyol i europeu. Al final de la mateixa es fa fer un torn de preguntes.

A les 11:30 va tenir lloc al "Hall" de la Facultat un cafè i exposició fons bibliogràfic de diverses editorials dels llibres de text dels Cicles Formatius de les famílies d’Administració i Finances i Comerç, i de Batxillerat d’Economia i Economia de l'Empresa. Les editorials Mc Millan i Editex van exposar la seua oferta tant a Batxillerat com a Cicles formatius, i van lliurar als assistents diferents mostres i exemplars. 
Ja s'havien fet les 12:30 quan va començar la conferència "L'economia valenciana" a càrrec del Catedràtic d’Economia Aplicada, i professor de la Universitat de València Vicent Soler. L'explicació es va centrar en els esdeveniments econòmics i la seua incidència a la societat espanyola i valenciana. Es va documentar cadascuna de les explicacions, amb la interessant previsió més adient a l'escenari actual, tant per a espanya com per a l'economia valenciana. A la fi, es va fer un torn obert de preguntes que no va baixar el interès dels assistents.

A les 14:00, ja es respirava satisfacció per part de la organtzació, opinió compartida per molts dels asistents, els quals van gaudir d'uns entrants i una bona paella, al "Hall" de la facultat.

A les 16:00 fins a les 18:00, es van desenvolupar els dos tallers previstos a la vesprada. El primer taller, "Empresa i Iniciativa emprenedora",  va ser dirigit per M. Pilar Aguado, Coordinadora de l'Àrea de projectes d'AJEV (Associació de joves empresaris de València). Va explicar el projecte que tenen amb Valnalon (Cooperativa), referent a la simulació empresarial de Creació de Cooperatives que han desenvolupat a tota espanya. Aquest any hi han més de 50 centres valencians que participen en aquest projecte. També va anunciar que aquest estiu es farien cursos als CEFIRES explicant aquesta eina de formació. A la fi, el representant de APACE a CEAPES va explicar l'esborrany que tenia el ministeri d'educació damunt la taula, referent als nous canvis que van a produir-se a 4t ESO, on apareix una assignatura: "Iniciativa emprenedora", en cadascun dels tres itineraris que formen la nova oferta educativa, amb una càrrega horària de tres hores a la setmana i adreçada a l'especialitat d'economia.

A una sala contigua es va desenvolupar el segon taller adreçat a els especialitats d'Administració i Comerç, que comptava amb la persencia de la ponent: Rosa Molina, Coordinadora del Ministeri d'Educació a les famílies d'Administració i Comerç.. En aquest taller es van presentar quines anaven a ser les línies d'actuació del Ministeri d'Educació referents al canvis i nova normativa del desplegament de la LOE i de la Llei de Qualificacions Professionals, entre altres.

A les 18:30 Jesús Ruiz (president d'APACE), va presidir l'acte de cloenda de les jornades i va agrair a tots el presents l'assistència a les mateixes.

Al sortir els comentaris dels assistents van ser molt positius, i aquests han anat acompanyats, posteriorment, de correus electrònics lliurats a APACE, expressant la satisfacció d'haver assistit, i d'haver aprofitat el dia. Les mostres d'agraïment s'han rebut de companys de les tres especialitats que conformen APACE.

La direcció vol agrair a tots els ponents, entitats col·laboradores, equip d'organització, assistents, i especialment,  a la Facultat d'Econòmiques de València, el seu recolzament i col·laboració en aquesta iniciativa.

Gracies a tots/es, i fins la properes jornades.

Darrera actualització de dilluns, 18 de juliol de 2011 19:19  


Notícies flash