apacepv.org

  • Augmenta la mida de la font
  • Mida de la font per defecte
  • Disminueix la mida de la font
Home Economia Noticies CEAPES lliura la proposta curricular al Congrés dels Diputats i al MEC.

CEAPES lliura la proposta curricular al Congrés dels Diputats i al MEC.

Correu electrònic Imprimeix PDF

A l'hivern passat APACEPV va engegar un grup de treball, que després de diverses reunions va desenvolupar un proposta curricular de la nova matèria "Economia" en quart d'ESO que recull el darrer esborrany de la LOMCE. La proposta va quedar enllestida a la primavera passada. Aquesta va ser integrada amb altres propostes dels diferents grups de treball que s'havien creat en CEAPES. A la fi, es va fer una proposta final on es recollien i es consensuaven les diferents propostes que cada associació havia presentat. L'objectiu de la proposta no es altre que facilitar a les autoritats educatives la postura i suggerències de la nostra especialitat de forma unificada.   Us adjunte'm en aquest article els documents definitius de la proposta final de CEAPES (que també ho és d'APACEPV) on podeu observar la estructura i currículum de les noves assignatures de 3r i 4t d'ESO, així com la comparativa del mapa curricular del batxillerat en les seues diferents etapes legislatives de la LOMCE.

APACEPV, vol agraïr la col·laboració desinteressada de tots aquells que han format part d'aquest grup de treball, ja que sense la seua participació, la proposta final no seria tant representativa dels desitjos del nostre col·lectiu. Moltes gracies a tots/es!!

Valore'm molt positivament que al final els documents que s'han confeccionat amb l'esforç de tots els representants de les associacions que formen part de CEAPES, estiguen a les mans dels diferents representants polítics amb influència per incidir amb la redacció final de la LOMCE i als despatxos del MEC.

* Reproduïm a continuació el darrer post que ha sigut publicat per José Carlos Garrido, company de ADESMUR, a la web de CEAPES, referent a les darreres notícies d'aquest tema.

"Com ja sabem tots, la LOMCE ha sofert modificacions de gran importància en la seva fase de tramitació; concretament amb les esmenes 742 i 743 del grup popular al Congrés dels Diputats. Aquestes esmenes, ja incorporades al text, porten dues conseqüències: fusionen els batxillerats d'Humanitats i Ciències Socials en un només, i el que és més greu, posen les assignatures de Llatí I i II obligatòries en primer i segon independentment que els alumnes siguin d'Humanitats o de Ciències Socials. Aquesta situació creiem que és molt perjudicial per a l'alumnat els interessos del qual es dirigeixen cap a la branca de Ciències Socials i per al nostre col·lectiu en particular.

Davant aquesta situació CEAPES, va elaborar una carta de protesta que va enviar als diputats del Congrés, als Senadors i a tots els mitjans de comunicació d'àmbit nacional i va contactar amb el Comitè espanyol de Matemàtiques (CEMat) per unificar les nostres accions.

Tot això es va concretar en una reunió el passat 7 d'octubre al Congrés dels Diputats amb María Jesús Moro Almaraz, membre de la comissió d'educació del PP i ponent de la LOMCE en el procés de presentació de les esmenes. A aquesta reunió van assistir dos membres de la CEMat, Amelia Pérez Zabaleta com a representant de la CONFEDE, Juan Carlos de Margarida com a president del REDI (antiga OEE, Col·legi d'Economistes) i per part de CEAPES, Silvia Martínez, Andrés Nieto i José Carlos Garrido.

La reunió va transcórrer en un clima molt obert i cordial i els que estàvem allí sortim moderadament optimistes. El principal és que, des del Grup Popular al Congrés, estan d'acord amb que la situació creada amb les esmenes no és acceptable; entenen que el Llatí no ha de ser matèria obligatòria per a un alumne que vagi a cursar estudis com ADE o Economia entre uns altres. Aquesta situació s'ha generat per disfuncions i problemes de comunicació entre el Ministeri d'Educació (MEC) i el Grup Popular però existeix voluntat política de solucionar-la introduint una esmena en la seva tramitació en el Senat. No obstant això no ens poden garantir l'èxit de les negociacions i ens recomanen sol·licitar una reunió en el Ministeri d'Educació al més alt nivell.

Afortunadament i gràcies a les gestions de la CEMat, el dimarts 15 d'octubre ens va a rebre en el MEC la Secretària d'Estat d'Educació, Monserrat Gomendio Kindelan per escoltar les nostres reivindicacions."

Font: CEAPES

Document: Proposta CEAPES, currículum de les noves assignatures a la LOMCE.
Document: Evolució de l'estructura del batxillerat i proposta de CEAPES.

Darrera actualització de dilluns, 21 d'octubre de 2013 12:00  

Entitats col·laboradores

Bàner

Notícies flash

Esperando Contenido Widget ...