apacepv.org

  • Augmenta la mida de la font
  • Mida de la font per defecte
  • Disminueix la mida de la font
Home Economia Noticies El representant de secundaria no acudeix a les darreres reunions de coordinació de les PAAU

El representant de secundaria no acudeix a les darreres reunions de coordinació de les PAAU

Correu electrònic Imprimeix PDF

L’Associació de Professors d’Economia, Comerç i Administració (APACE), vol mostrar el seu malestar per la mala representació i gestió del membre de secundaria en la coordinacío de l’assignatura  d’Economia a les proves d’accés a la universitat.

Al larg dels últims anys, sempre ens trobem als diferents examen de les PAU amb preguntes de difícil resposta, amb un enfocament molt qüestionable i amb les quals els alumnes tenen una gran dificultat d’entendre i de contestar amb claredat.

Aquesta situació es repeteix convocatòria rere convocatòria, i any rere any. Com exemples, i mai per exclusivitat, critiquem preguntes d’aquest estil:
1.- “La rendibilitat econòmica de l’empresa sempre millorarà amb un increment de les vendes, encara que això siga necessari rebaixar el preu de venda dels productes. (juny 2013)”.
2.- “Proposeu tres alternatives per a incrementar la productivitat d’una empresa, sense que varie la jornada laboral o el nombre de treballadors. (juliol 2013)”. 
3.- “És obligatòria la memòria dels comptes anuals? (…) (juny 2013)”
4.- “Què és reclutar personal. Identifique dues fonts externes (juny 2013)”, “Expliqueu què s’enten per ruptura d’estoc en un magatzem (…) (setembre 2012)”

Aquestes són preguntes que requereixen un domini de la matèria, que no tenim temps a treballar en secundaria, són preguntes més adients a l'àmbit universitari. No podem entendre que en una part teòrica que abasta tot el temari, es realitzen preguntes completament específiques, que es contesten en apenes dos línees.

En cap moment volem expressar que les preguntes que estiguen fora del temari. I per tant, en cap moment demanem que els exàmens siguen més fàcils. Allò que demanem es que les preguntes teòriques siguen més generals, presents en la majoria dels manuals de text, que estiguen clarament delimitades, que corresponguen a un punt específic del temari i valoren més justament un curs introductori d’economia de l’empresa.

L’associació veu necessària la coordinació entre els professors universitaris que redacten les proves i el professorat de secundària. Sabem a més, que el representant de secundaria, no s'ha presentat a les darreres reunions de coordinació. Caldria doncs, una verdadera coordinació que puga solucionar els recurrents problemes de les proves.

* Us demane, doncs, que feu circular aquest document a les reunions de coordinació que tindran lloc el dia 31 d'octubre a Alacant, Castelló i València.

Xavier Tarrasó i Cruz
President d'APACE

Document pdf a lliurar en les reunions de coordinació PAAU


Darrera actualització de divendres, 1 de novembre de 2013 12:32  

Entitats col·laboradores

Bàner

Notícies flash