apacepv.org

  • Augmenta la mida de la font
  • Mida de la font per defecte
  • Disminueix la mida de la font
Home Economia Noticies CEAPES es reuneix amb el MEC i nova esmena en el Senat

CEAPES es reuneix amb el MEC i nova esmena en el Senat

Correu electrònic Imprimeix PDF

El Dimarts 15 d'octubre va tenir la reunió en el Ministeri d'Educació i Cultura (MEC). A la mateixa van acudir Raquel Mallavibarrena com a presidenta de la comissió d'educació de la CEMat, Serapio García com a president de la Federació Espanyola de Societats de Professors de Matemàtiques (FESPM), Ana María López García com a presidenta de la Conferència Espanyola de Degans d'Economia i Empresa (CONFEDE) i José Carlos Garrido representant a CEAPES. Per part del Ministeri d'Educació van assistir Tomás Fraile, Cap de Gabinet de la Secretària d'Estat d'Educació; Alfonso González Hermoso de Mendoza, Director General d'Avaluació i Cooperació Territorial; Mª José Fabre, Sotsdirectora General d'Ordenació Educativa i un tècnic encarregat del disseny de la LOMCE. El MEC li va concedir importància a aquesta reunió ja que per sobre d'aquests càrrecs només està la Secretària d'Estat, que excuso la seva presència per estar en un acte de la casa real, i el Ministre *Wert.

Des del Ministeri es van limitar a escoltar les nostres queixes i les nostres propostes adduint que la seva labor en el desenvolupament de la LOMCE ja havia conclòs i que ara era responsabilitat dels diputats i senadors. Es comprometien a transmetre tot el que s'ha dit en la reunió però en cap moment es van posicionar sobre la conveniència o no de posar dos anys de Llatí obligatori a tots els alumnes d'Humanitats i Ciències Socials. En aquest sentit la reunió va transcórrer en un ambient cordial però va resultar molt decebedora. També aprofitem per lliurar-los un "pdf" amb els nous currículums de les assignatures de l'ESO que, com sabeu, hem estat desenvolupant totes les associacions des de fa uns mesos. Les van acollir amb sorpresa i agraïment però ens van advertir que pretenen donar un gir en la concepció dels currículums i que no estaven segurs si el nostre treball entraria en aquests nous estàndards.

Acabada la reunió, decidim aprofitar que estàvem molt prop del Congrés dels Diputats per tornar a entrevistar-nos amb Mª Jesús Moro Almaraz malgrat que no teníem cita prèvia. Afortunadament ens va rebre molt amablement i va incidir en tot el que ens havia dit en la reunió anterior. Va quedar clara la diferència de criteris entre el grup popular al Congrés i el MEC i ens va assegurar que des del seu grup defensarien la nostra postura a través d'una esmena que anaven a elaborar. En aquesta esmena es mantindria un només Batxillerat però l'alumne tria entre Matemàtiques aplicades o Llatí com a assignatura principal i després dues assignatures d'un grup entre les quals està Economia. És una situació molt semblada a la qual hi havia abans de les esmenes i coincideix amb una de les dues propostes que CEAPES havia presentat al MEC. També ens promet facilitar-nos una reunió amb el portaveu d'educació en el Senat, Luis Peral Guerra, encara que ens assenyala que el grup popular al Congrés i Senat estan en perfecta sintonia.

Dos dies més tard, Raquel Mallavibarrena va parlar per telèfon amb Luis Peral i aquest li va dir que la reunió no era necessària ja que des del Senat estaven elaborant l'esmena i preparant la seva tramitació. La setmana que ve Luis Peral presentarà aquesta esmena i unes altres al MEC para la seva consideració i el divendres 25 es votaran en el Senat. Tot dependrà per tant d'aquesta reunió amb el MEC.

Des de CEAPES agraïm sincerament la invitació de la CEMat per poder assistir a aquestes reunions i poder expressar la nostra disconformitat amb les esmenes; desitgem que aquesta col·laboració es mantingui i consolidi en el futur. D'igual forma agraïm el suport de la CONFEDE i del REDI a l'hora de defensar les nostres posicions.

Font: CEAPES


Darrera actualització de dilluns, 4 de novembre de 2013 17:40  

Entitats col·laboradores

Bàner

Notícies flash