apacepv.org

  • Augmenta la mida de la font
  • Mida de la font per defecte
  • Disminueix la mida de la font
Home Economia Noticies Curs al SFP de la UV: "Pensant en el futur"

Curs al SFP de la UV: "Pensant en el futur"

Correu electrònic Imprimeix PDF

Objectiu: Després d'una recuperació econòmica lenta i feble, ja inqüestionable en alguns espais econòmics, més dubitativa en uns altres, una sèrie de reptes addicionals, alguns pre-existents, altres generats o accentuats per la pròpia crisi econòmica, apareixen en el futur de les economies, mundial, europea i espanyola. El present curs pretén, a partir del coneixement de la situació actual, oferir una perspectiva detallada sobre alguns d'aquests reptes, així com plantejar alternatives sobre la forma més adequada d'afrontar-los.

Organitza: Servei de Formació Permanent de la Universitat de València i Comissió de Cooperació amb Secundària de la Facultat d ́Economia de la Universitat de València.

Preinscripció: Des del dia 8 fins al 14 de gener romandrà obert el termini d'inscripció mitjançant el formulari d’inscripció de la pàgina web SFPIE al curs de formació "Pensant en el futur" adreçat al professorat d'Economia d'Ensenyament de Secundària i Batxillerat.

Destinataris: Professors d’Economia d’Ensenyament Secundari.

Data de realització: Del 23 de gener al 6 de març de 2014.

Horari: Dijous de 16’00 a 20’00 hores.

Lloc: Aula del Servei de Formacio Permanent (enfront del número 60 del carrer Serpis, al Campus de Tarongers).

Duració: 28 hores.

Nombre màxim de participants: 35.

Coordinació del curs: Dra. Mariluz Marco, professora del Departament d'Estructura Econòmica i Coordinadora de la Comissió de Cooperació amb Secundària de la Facultat d'Economia de la UV i Dr. Vicente Pallardo, Professor del Departament d'Estructura Econòmica de la UV i investigador de l'IEI.

PROGRAMA DEL CURS:

1a Sessió (dijous 23 de gener de 2014):

-“Introducció: Estat de l'Economia Mundial”, Dr. Vicente Pallardó, Dep. Estructura Econòmica de la UV i Investigador de l'IEI.
-“La importància de les institucions per al desenvolupament econòmic”, Dr. Alfonso Díez, Dep. Anàlisi Econòmica, Àrea Historia Econòmica, de la UV.

2a Sessió (dijous 30 de gener de 2014):

-“La problemàtica de les pensions: Panoràmica global”, Dr. Enrique Devesa, Dep. Economia Financera i Actuarial de la UV. Comissió d'Experts del Ministeri de Treball.
-“La problemàtica de les pensions: el cas espanyol”, Dr. Enrique Devesa, Dep. Economia Financera i Actuarial de la UV. Comissió d'Experts del Ministeri de Treball.

3a Sessió (dijous 6 de febrer de 2014):

-“Cap a un sistema bancari sòlid i eficient”, Dr. Ximo Maudos, Dep. Anàlisi Econòmica de la UV i Investigador de l'IVIE.
-“Una Nova Europa?: Unió Bancària i Unió Fiscal”, Dr. Rafael Domenech, Dep. Anàlisi Econòmica de la UV i Cap d'Àrea, del Servei
d'Estudis del BBVA.

4a Sessió (dijous 13 de febrer de 2014):

-“Demografia i immigració”,
- “Camí d'un mercat laboral eficient?”, Dr. Silviano Esteve. Dep.Estructura Econòmica de la UV.

5a Sessió (dijous 20 de febrer de 2014):

-“La innovació com a eix de l'èxit empresarial”, Dra. Pilar Beneyto, Dep. Anàlisi Econòmica de la UV.
-“La logística i la revolució en els transports, eixos de la competitivitat global”, Dr. Leandro García, Dep. Estructura Econòmica de la UV i Director de l'IEI.

6a Sessió (dijous 27 de febrer de 2014):
-“Quin model de competitivitat per a Espanya?”, Dr. Javier Ferri, Dep. Anàlisi Econòmica de la UV.
- “El dilema de l'educació universitària a Occident: Beneficis individuals i socials”, Dr. Jose Manuel Pastor, Dep. Anàlisi Econòmica de la UV i Investigador de l'IVIE.

7a Sessió (dijous 6 de març de 2014):

-“Canvis estructurals crítics en l'economia mundial”, Dr. Vicente Pallardó, Dep. Estructura Econòmica de la UV i Investigador de l'IEI.
-“La creixent disparitat en la distribució de la renda i el repte de la pobresa”, Dr. Aurelio Martínez, Dep. Estructura Econòmica de la UV i Investigador de l'IEI.

BIBLIOGRAFIA: Per al seguiment i preparació d’aquest curs, els professors podran proposar en les seues respectives sessions, les lectures bàsiques i complementàries segons els temes abordats. Els materials estaran a disposició dels alumnes en Aula Virtual.

Darrera actualització de dissabte, 11 de gener de 2014 19:48  

Entitats col·laboradores

Bàner

Notícies flash

Esperando Contenido Widget ...