apacepv.org

  • Augmenta la mida de la font
  • Mida de la font per defecte
  • Disminueix la mida de la font
Home Economia Noticies
APACEPV - Economia - Noticies

Olímpiada d'Economia - Doble Concurs "Disseny del Logo i de l'eslogan de del X Aniversari la la Olímpiada Espanyola d'Economia"

Correu electrònic Imprimeix PDF

Missatge referent a la convocatòria del Concurs "Disseny del Logo i del X Aniversari la la Olímpiada Espanyola d'Economia" i també el concurs de "L'eslogan especial que arreplegue l'esperit de l'Olimpiada d'Economia".

Benvolguts/des professors/es:

Em pose en contacte amb vosaltres per a notificarvos, potser ja ho sabreu, que la fase nacional de l'Olimpíada d'Economia celebrarà enguany la seua desena edició. És per açò que des de l'Associació de l'Olimpíada Espanyola d'Economia volem fer una xicoteta celebració d'aquest aniversari i entre altres activitats hem convocat dos concursos, un d'obert a tothom, i un altre exclusiu per als/as professors/as de batxillerat d'Economia i/o Economia de l'Empresa.

El primer d'ells consisteix a fer un disseny especial de Logo del X Aniversari, i el segon és per a la proposta d'un eslògan especial que arreplegue l'esperit de l'Olimpíada. Amb aquest segon concurs volem fer-vos partícips d'aquesta celebració, i fer-vos arribar el nostre agraïment pel treball que feu en les aules ensenyant Economia i Economia de l'Empresa als quals en molts casos seran els nostres/as futurs/as alumnes/as.

Us adjunte les bases de la primera (logo) i segona (eslogan) convocatòria, i us anime al fet que participeu en les mateixes. València sempre ha estat molt bé representada en la fase nacional de l'Olimpíada, i seria un orgull que l'eslògan d'aquest X aniversari isquera també de la nostra província.

Agraint per endavant la vostra atenció i interès, i quedat a la vostra disposició, rebeu una cordial salutació.

Sergio Mari Vidal
Profesor Titular de Universidad i del Centro de Investigación en Gestión de Empresas (CEGEA)
Facultad de Administración y Dirección de Empresas.
Miembro de la Associación de la Olimpíada Española de Economia.
Universitat Politècnica de València

APACEPV, us anima a participar en aquesta iniciativa desenvolupada per l'Associació de l'Olimpiada Espanyola d'Economia i en la qual també col·laboren els organitzadors de les Fases locals de la Olímpiada d'Economia al País Valencià.

Darrera actualització de dimarts, 31 d'octubre de 2017 20:59
 

Economia del bé comú

Correu electrònic Imprimeix PDF

Estimats companys/es, la Facultat d’Economia de la Universitat de València, mitjançant el professor Joan Ramón Sanchis, ens convida a participar en un projecte d’innovació docent. Aquest Projecte estaria centrat al voltant de l’anomenat model d’economia del bé comú. De fet, fa unes setmanes ha estat aprovada la càtedra (*) que treballarà aquest model econòmic Els tres pilars de la  nova càtedra són la Difusió, la Formació i la Investigació.

Nosaltres, com a associació de professors tenim cabuda en este projecte en el nostre àmbit d’actuació de l’ensenyament secundari, etapa vinculada amb la Primària -també invitada a participar- i la pròpia Universitat. Les actuacions de l’equip encapçalat per Joan Ramón, ens demanaran una primera participació en l’assistència a un curs de formació per al curs vinent, 2017/18. Hi ha algunes referències sobre este model d’economia que podem anar interessant-nos mentre esperem eixe curs.

Des  d’APACEPV vos animem a intervindre en el desenvolupament d’una tasca que acabarà fent que a les nostres aules parlem del sistema d’economia capitalista i, alhora,  fem un lloc per a este incipient model. 
(*)Este dijous 29, a les 16:30h en el Rectorat de la Facultat d’Economia, és la presentació oficial. Esteu tots vosaltres convidats.

Vos deixem l'enllaç de la web de la càtedra EBC:
http://www.uv.es/uvweb/catedres-institucionals/ca/relacio-catedres-institucionals/catedra-economia-be-comu/presentacio-1286008062860.html

APACEPV

Darrera actualització de dilluns, 28 d'agost de 2017 12:13
 

Proposta modificació ponderacions per a l'admissió a la Universitat en el curs 2017/2018

Correu electrònic Imprimeix PDF

Companyes i companys, vos adjuntem l'escrit de proposta de modificació de les proves d'accés a la universitat per al pròxim curs, que un grup de professorat d'economia de la nostra associació ha lliurat al coordinador general.

Estimat
Coordinador General de l'Accés del Sistema Universitari Valencià, Antonio Gil Trilles,

Des de l'associació de professors d'Economia i Administració d'empreses de la Comunitat Valenciana, APACEpv, després d'estudiar l'últim document sobre ponderacions per a l'admissió a la Universitat en el curs 2017/2018 considerem oportú plantejar les qüestions següents:

1.- Atés que el fi últim del sistema és triar el perfil d'alumne més idoni a cada grau universitari, les ponderacions de les matèries haurien d'estar directament relacionades amb aquells continguts que els alumnes cursaran durant els seus estudis posteriors. És sabut que pràcticament en tots els graus hi ha matèries relacionades amb l'economia."

2.- La rigidesa en l'estructura de la nova prova d'accés suposa una pèrdua de llibertat d'elecció per a l'alumnat, perquè obliga els alumnes a incloure la matèria troncal obligatòria de la seua modalitat de batxillerat dins de la fase obligatòria, la qual cosa els impedix la possibilitat de col·locar una matèria que ponderava 0'1 en dit apartat, amb el consegüent perjuí, perquè quan els alumnes van fer l'elecció de matèries a cursar en el mes de juliol de 2016 no eren sabedors d'eixa obligatorietat. A causa d'esta pobra ponderació l'alumnat obtindrà una menor qualificació per a poder ser accedir a la Universitat lliurement en relació als seus desitjos inicials.
En esta etapa evolutiva, la gran majoria d'adolescents té moltes inseguretats i no saben de ciència certa quin grau estudiaran un any abans de realitzar les proves PAU que és el moment en el qual han de matricular-se de 2n de Batxillerat.

3. Comparada la ponderació de les matèries de la modalitat de ciències socials a la Comunitat Valenciana amb la ponderació en altres comunitats autònomes, com per exemple Andalusia, els alumnes valencians tenen menor capacitat d'elecció perquè en altres Comunitats les matèries del bloc troncal ponderen majoritàriament 0,2 en totes les titulacions de la seua branca de continguts.

Per tot això, considerem que s'hauria de modificar el sistema de ponderacions facilitat als Centres educatius per a propers cursos incloent les propostes següents:

· Atorgar una ponderació igualitària a totes les matèries que ampliaria la llibertat i les possibilitats de l'alumnat i no perjudicaria cap de les matèries troncals d'opció.

· Establir que totes les matèries ponderaren 0'2 per a tots els graus, la qual cosa equilibraria la selecció de les mateixes. Esta ponderació faria possible que l'alumnat triara amb major llibertat la matèria que volguera, sense que això determinara, de manera inamovible, el grau que després voldria realizar.

Xavier Tarrasó Cruz.
President d’APACEPV

 

Darrera actualització de dilluns, 28 d'agost de 2017 12:11
 

APACEPV - Convocatòria Assemblea General Odinària - dissabte 3 de novembre 2016

Correu electrònic Imprimeix PDF

Estimades companyes i companys: 
Per la present us comunique que el dissabte 3 de desembre de 2016 tindrem l’Assemblea General Ordinària a les 10:00 h. en primera convocatòria i a les 10’30 h. en segona. El lloc serà el l'IES AUSIÀS MARCH de Gandia, Plaça Crist Rei, 2, amb el següent ordre del dia:

1.    Lectura i aprovació, si s’escau, de l’acta anterior.
2.    Informe anual memòria d’activitats any 2016.
3.    Pla d’actuació exercici 2017.
4.    Informe i aprovació comptes any 2016.
5.    Aprovació projecte de pressupostos 2017.
6.    Renovació de càrrecs.
7.    Precs i preguntes.

Ricard Lurbe i Sanz
Secretari
Daimús, 19 de novembre de 2016

Nota: Es prega confirmeu la vostra assistència. Després anirem de dinar qui vullga assistir confirmeu l’assistència a través del telèfon 656683301 - "via whatsapp"  o en el correu  ( Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la ) que tenim a la pàgina web. Teniu de temps fins el dia abans.

Estimadas compañeras y compañeros.
Por la presente os comunico que el sábado  3 de diciembre de 2016 tendremos la Asamblea General Ordinaria a las 10:00 h en primera convocatoria y a las 10:30 h. en segunda. El lugar será el  l'IES AUSIÀS MARCH de Gandia, Plaça Crist Rei, 2, con el siguiente orden del día:

1.    Lectura y aprobación, si procede, del acta anterior.
2.    Informe anual memoria de actividades año 2016.
3.    Plan de actuación ejercicio 2017.
4.    Informe y aprobación cuentas anuales año 2016.
5.    Aprobación proyecto de presupuestos 2017.
6.    Renovación de cargos.
7.    Ruegos y preguntas.

Ricard Lurbe i Sanz
Secretario

Daimús, 19 de noviembre de 2016

Nota: Se ruega confirmeis la asisténcia. Después iremos de comida, quien quiera asistir confirmar asistencia a través del a través del teléfono 656683301 - "via whatsapp"  o del correo ( Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la ) que tenemos en la página web. Teneis de tiempo hasta el dia antes.

Darrera actualització de dimarts, 31 d'octubre de 2017 19:51
 

IMPORTANT!!! Reunió del professorat de l'especialitat d'Economia el proper dissabte 30 de gener a la Facutltat d'Economia (UV)

Correu electrònic Imprimeix PDF

Estimats companys/es, el motiu de la present es informar-vos de la reunió, adreçada a tot el professorat de l'especialitat d'Economia, que tindrà lloc el proper dissabte 30 de gener de 2016 en la Facultat d'Economia de la Universitat de València, a les 10h en la Sala Ignasi Villalonga (primera planta).

El contingut d'aquesta reunió serà de capital importància per al futur de l'especialitat d'Economia en el País Valencià. El nostre company, Joan Sala Grau, associat d'APACEPV, el passat mes de juliol en l'assemblea ordinària d'APACEPV va presentar la seua renuncia (per motius estrictament personals) en els càrrecs com a vocal i representant d'APACEPV en CEAPES, llavors ara passa a ser un associat més d'APACE. Aquesta renuncia va ser acceptada per la direcció d'APACE i es va agrair la tasca que Joan havia fet fins la data. Fins ara l'associació havia deixat un temps per a que es presentaren candidatures o propostes amb l'objectiu de recollir el testimoni que Joan ens lliura. Després d'uns mesos de contactes i alguna reunió, un grup de companys/es, de l'especialitat han decidit donar un pas endavant i reunir a tots els professors de l'especialitat d'Economia per a decidir la constitució d'un grup representatiu que puga continuar la tasca si el que volem es seguir tenint veu i ser part activa en la confecció de la nova legislació educativa, tant estatal com autonòmica. 
Ja sabeu que es més que probable que la LOMQE acabe sent o modificada en part, o bé derogada en la seua totalitat. La confecció de nous governs (estatal i autonòmic) ens fa pensar que aquest fet està més aprop que llunyà. Algunes associacions estatals ja estan treballant amb les noves administracions i han començat contactes amb els diferents partits polítics, col·legis, universitats, etc., presentant a cadascun d'ells els nostres objectius, propostes, suggeriments, i punts de vista, per a deixar clar que volem col·laborar amb les administracions educatives en el camí normatiu que va a seguir-se en un futur.

Es molt importanti que aquesta reunió tinga una nodrida assistència, i que entre tots es decideixi quin és el camí a seguir, .... com s'organitzarà la comissió, si es farà un grup o només seran uns pocs representants, si aquests representants tindràn un recolzament d'un grup de treball, etc.  Tot està pendent de decidir i serà necessari que ens posem d'acord de com serà la representació del professorat valencià de l'Especialitat d'Economia, tant en el present, com en el futur.  Estem segurs que valorareu la importancia de la confecció d'una bona representació de l'especialitat dintre de la organització d'APACEPV, així com una continuïtat en la direcció de CEAPES.

Per aquest motiu, la direcció d'APACEPV us demana la vostra assistència i col·laboració.Potser siga necessari dur el DNI per accedir a l'entrada de la Facultat ja que és dissabte.

Gracies de bestreta.
Ens veiem aviat.

La Direcció d'APACEPV

Darrera actualització de divendres, 22 de gener de 2016 19:39
 


Pàgina 1 de 7

Entitats col·laboradores

Bàner

Notícies flash