apacepv.org

  • Augmenta la mida de la font
  • Mida de la font per defecte
  • Disminueix la mida de la font
Home Economia Noticies
APACEPV - Economia - Noticies

CEAPES lliura la proposta curricular al Congrés dels Diputats i al MEC.

Correu electrònic Imprimeix PDF

A l'hivern passat APACEPV va engegar un grup de treball, que després de diverses reunions va desenvolupar un proposta curricular de la nova matèria "Economia" en quart d'ESO que recull el darrer esborrany de la LOMCE. La proposta va quedar enllestida a la primavera passada. Aquesta va ser integrada amb altres propostes dels diferents grups de treball que s'havien creat en CEAPES. A la fi, es va fer una proposta final on es recollien i es consensuaven les diferents propostes que cada associació havia presentat. L'objectiu de la proposta no es altre que facilitar a les autoritats educatives la postura i suggerències de la nostra especialitat de forma unificada.   Us adjunte'm en aquest article els documents definitius de la proposta final de CEAPES (que també ho és d'APACEPV) on podeu observar la estructura i currículum de les noves assignatures de 3r i 4t d'ESO, així com la comparativa del mapa curricular del batxillerat en les seues diferents etapes legislatives de la LOMCE.

APACEPV, vol agraïr la col·laboració desinteressada de tots aquells que han format part d'aquest grup de treball, ja que sense la seua participació, la proposta final no seria tant representativa dels desitjos del nostre col·lectiu. Moltes gracies a tots/es!!

Valore'm molt positivament que al final els documents que s'han confeccionat amb l'esforç de tots els representants de les associacions que formen part de CEAPES, estiguen a les mans dels diferents representants polítics amb influència per incidir amb la redacció final de la LOMCE i als despatxos del MEC.

* Reproduïm a continuació el darrer post que ha sigut publicat per José Carlos Garrido, company de ADESMUR, a la web de CEAPES, referent a les darreres notícies d'aquest tema.

"Com ja sabem tots, la LOMCE ha sofert modificacions de gran importància en la seva fase de tramitació; concretament amb les esmenes 742 i 743 del grup popular al Congrés dels Diputats. Aquestes esmenes, ja incorporades al text, porten dues conseqüències: fusionen els batxillerats d'Humanitats i Ciències Socials en un només, i el que és més greu, posen les assignatures de Llatí I i II obligatòries en primer i segon independentment que els alumnes siguin d'Humanitats o de Ciències Socials. Aquesta situació creiem que és molt perjudicial per a l'alumnat els interessos del qual es dirigeixen cap a la branca de Ciències Socials i per al nostre col·lectiu en particular.

Davant aquesta situació CEAPES, va elaborar una carta de protesta que va enviar als diputats del Congrés, als Senadors i a tots els mitjans de comunicació d'àmbit nacional i va contactar amb el Comitè espanyol de Matemàtiques (CEMat) per unificar les nostres accions.

Tot això es va concretar en una reunió el passat 7 d'octubre al Congrés dels Diputats amb María Jesús Moro Almaraz, membre de la comissió d'educació del PP i ponent de la LOMCE en el procés de presentació de les esmenes. A aquesta reunió van assistir dos membres de la CEMat, Amelia Pérez Zabaleta com a representant de la CONFEDE, Juan Carlos de Margarida com a president del REDI (antiga OEE, Col·legi d'Economistes) i per part de CEAPES, Silvia Martínez, Andrés Nieto i José Carlos Garrido.

La reunió va transcórrer en un clima molt obert i cordial i els que estàvem allí sortim moderadament optimistes. El principal és que, des del Grup Popular al Congrés, estan d'acord amb que la situació creada amb les esmenes no és acceptable; entenen que el Llatí no ha de ser matèria obligatòria per a un alumne que vagi a cursar estudis com ADE o Economia entre uns altres. Aquesta situació s'ha generat per disfuncions i problemes de comunicació entre el Ministeri d'Educació (MEC) i el Grup Popular però existeix voluntat política de solucionar-la introduint una esmena en la seva tramitació en el Senat. No obstant això no ens poden garantir l'èxit de les negociacions i ens recomanen sol·licitar una reunió en el Ministeri d'Educació al més alt nivell.

Afortunadament i gràcies a les gestions de la CEMat, el dimarts 15 d'octubre ens va a rebre en el MEC la Secretària d'Estat d'Educació, Monserrat Gomendio Kindelan per escoltar les nostres reivindicacions."

Font: CEAPES

Document: Proposta CEAPES, currículum de les noves assignatures a la LOMCE.
Document: Evolució de l'estructura del batxillerat i proposta de CEAPES.

Darrera actualització de dilluns, 21 d'octubre de 2013 12:00
 

Intrusisme! - Els nous plans de formació en "iniciativa emprenedora" i "educació financera", generalitzen aquesta formació a tot el professorat i a professionals de l'àmbit privat.

Correu electrònic Imprimeix PDF

Diversos organismes de l'àmbit educatiu, UCLM (Universitat de Castella-la Manxa), Fundació Princep de Girona, y els bancs; BBVA, la Caixa, Banco de Sabadell y Unnim, malauradament i amb les seues actuacions a l'ensenyament secundari, practiquen un intrusisme que afecta directament al col·lectiu de professors d'Economoia. Les dues primeres entitats han dissenyat plans de formació en matèria emprenedora, amb l'objectiu d'habilitar als integrants d'aquests, en la impartició aquestes matèries i dirigits a tot el professorat, sense especificar especialitat o àmbit, i els bancs, han dut a terme un Pla d'educació financera (a Catalunya) amb l'impartició de tallers per part de professionals de l'ambit financer i bancari, es clar, ignorant l'existència del col·lectiu de professors d'Economia que ja hi són presents als centres,  i tot açò, amb la permissivitat i beneplàcit de les autoritats educatives.

APACEPV vol sumarse al suport en la reclamació que la Confederació Estatal d'Associacions de Professors d'Economia en Secundaria (CEAPES), està encapçalant, així com la denuncia que els companys/es de Catalunya (EEE) han dut a terme davant les autoritats educatives.

http://www.ceapes.es/index.php/106-intrusismo-los-nuevos-planes-de-formacion-en-qiniciativa-emprendedoraq-generalizan-esta-formacion-a-todo-el-profesorado

En l'àmbit docent, els professors d'economia, coneixem perfectament el context en el qual ha de moure's l'educació emprenedora en el nostre país i l'educació emprenedora comparada, tenim en ment les recomanacions fetes per diferents organismes internacionals i assumim el repte de formar als futurs joves amb el compromís de generar valor en la nostra joventut i dotar-los de les eines necessàries per a comprendre i aproximar-se a l'experiència emprenedora.

Des de  APACEPV sempre hem reivindicat la necessitat d'una formació econòmica i financera per a tot l'alumnat. Per tant, demanem que els professionals que ja formen part del sistema educatiu, amb experiència i que han demostrat la seua valua per dur a terme una educació financera adient als coneixements i  als diferents nivells educatius, haurien de ser part activa en el procés d'educació financera, i no simples espectadors, ja que si no es tenen en compte, és un evident malbaratement de recursos educatius.

Darrera actualització de divendres, 26 d'abril de 2013 19:35
 

Informe de l'OEE sobre l'ensenyament de l'Economia

Correu electrònic Imprimeix PDF

El Consell General de Col·legis d'Economistes d'Espanya, a través de l'Organització d'Economistes de l'Educació, OEE-CGCEE, ha elaborat un informe amb el qual es pretén cridar l'atenció sobre la necessitat que l'ensenyament de l'economia en l'educació no universitària tinga una major presència.

En aquest informe s'arrepleguen totes les propostes que CEAPES ja va presentar en el seu document sobre la situació de l'especialitat d'Economia davant l'avantprojecte LOMCE i que es va lliurar a Madrid als representants de la OEE en la reunió del 28 de desembre de 2012.

Des de APACEPV agraïm al Consell General d'Economistes el seu suport i implicació en la defensa de la nostra especialitat.

Darrera actualització de diumenge, 10 de març de 2013 21:31
 

Curs al SFP de la UV: "L'economia espanyola en un escenari econòmic mundial sense precedents"

Correu electrònic Imprimeix PDF

Objectiu: L’economia mundial es troba incursa en el procés d’intentar superar la crisi més greu experimentada per la mateixa en els últims tres quarts de segle, la ja denominada Gran Recessió. El curs pretén apropar als assistents la situació en la que els diferents espais econòmics internacionals es troben en aqueix intent de deixar darrer la crisi, així com de resoldre els problemes, globals i locals, estructurals i conjunturals, que van conduir a la mateixa.

Organitza: el Servei de Formació Permanent i Innovació Educativa de la Universitat de València i la Comissió de Relacions amb Secundària de la Facultat d´Economia de la Universitat de València.

Preinscripció: Del 3 de desembre de 2012 al 8 de gener de 2013, mitjançant el formulari d’inscripció de la pàgina web http://www.uv.es/sfp/.

Destinataris: Professors d’Economia d’Ensenyament Secundari.

Data de realització: Del 17 de gener al 7 de març de 2013.

Horari: Dijous de 16’00 a 20’00 hores.

Lloc: Aula 2.1 del Centre de Formació i Qualitat “Manuel Sanchis Guarner” (carrer Serpis, 29 de València, Campus de Tarongers).

Duració: 32 hores.

Nombre màxim de participants: 30.

PROGRAMA DEL CURS:

1ª Sessió (dijous 17 de gener de 2013):

"Un mon més enllà d’Europa: dinàmiques distintes, problemàtiques dispars".
Dr. Vicente Pallardó, Professor Titular de Economia Aplicada de la Universitat de València.

2ª Sessió (dijous 24 de gener de 2013):

"La UE: raons de la crisi, situació actual i perspectives de futur".
Dr. Rafael Domenech, Catedràtic d’Anàlisi Econòmica de la Universitat de València.

3ª Sessió (dijous 31 de gener de 2013):

“L’Economia Espanyola: raons de la crisi, situació actual i perspectives de futur”.
Dr. Aurelio Martínez, Catedràtic de Economia Aplicada de la Universitat de València.

4ª Sessió (dijous 7 de febrer de 2013):

“Profunditzant en les reformes necessàries (I): el sistema bancari”.
Dr. Joaquin Maudos, Catedràtic d’Anàlisi Econòmica de la Universitat de València.

5ª Sessió (dijous 14 de febrer de 2013):

“Profunditzant en les reformes necessàries (II): mercat laboral”.
Dr. Silviano Esteve, Professor Titular d’Economia Aplicada de la Universitat de València.

6ª Sessió (dijous 21 de febrer de 2013):

“Profunditzant en les reformes necessàries (III): el problema energètic”.
Dr. Mª Dolores Furió, Professora d’Economia Financera i Actuarial de la Universitat de València.

7ª Sessió (dijous 28 de febrer de 2013):

“Profunditzant en les reformes necessàries (IV): el repte de la competitivitat internacional”.
Dr. Francisco Requena, Professor Titular d’Economia Aplicada de la Universitat de València.

8ª Sessió (dijous 7 de març de 2013):

“Els nous reptes per a les polítiques macroeconòmiques”.
Dr. Javier Andrés, Catedràtic d’Anàlisi Econòmica de la Universitat de València.

BIBLIOGRAFIA: Per al seguiment i preparació d’aquest curs, els professors podran proposar en les seues respectives sessions, les lectures bàsiques i complementàries segons els temes abordats. Els materials estaran a disposició dels alumnes en Aula Virtual.

Darrera actualització de dimarts, 22 de gener de 2013 21:27
 

Nou esborrany LOMCE

Correu electrònic Imprimeix PDF

Amb data del 3 de desembre ha aparegut una nova versió de l'Avantprojecte de la Llei Orgànica per a la Millora de la Qualitat Educativa (LOMCE). Mancant conèixer la seua versió definitiva, aquest nou esborrany és significativament millor que l'anterior respecte als continguts d'àmbit econòmic i empresarial.

→ En 3º d'ESO apareix com a matèria específica: Iniciació a l'activitat emprenedora i empresarial.

→ En 4º d'ESO apareixen dues assignatures com a matèries troncals: Economia, per a aquells alumnes que opten per seguir els seus estudis en el Batxillerat i Iniciació a l'activitat emprenedora i empresarial, per a aquells que opten per l'opció d'ensenyaments aplicats (Cicles Formatius).

És la primera vegada que apareixen assignatures de contingut econòmic-empresarial en l'Ensenyament Secundari Obligatori de manera que els alumnes puguen escollir-la i no com una optativa molt marginal.

→ En el Batxillerat la situació és similar a l'actual. Es mantenen les assignatures d'Economia i Economia de l'Empresa com a matèries troncals dels Batxillerats de Ciències Socials i d'Humanitats en primer i segon curs respectivament. Segueixen sense aparèixer com a possibilitat real en el Batxillerat de Ciències. L'optativa de Fonaments d'Administració i Gestió apareix en segon de batxillerat com a matèria específica al costat d'unes altres.

Darrera actualització de dijous, 6 de desembre de 2012 23:32
 


Pàgina 4 de 7

Entitats col·laboradores

Bàner

Notícies flash