apacepv.org

  • Augmenta la mida de la font
  • Mida de la font per defecte
  • Disminueix la mida de la font
Home Economia Noticies
APACEPV - Economia - Noticies

Urgent!!! Convocatoria extraordinària - Reunió professorat de l'especialitat d'Economia dilluns 3 de desembre a les 14:20 IES Joan Fuster de Sueca.

Correu electrònic Imprimeix PDF

APACEPV, davant la imminent reunió que la direcció de la nostra associació té amb la Consellera d'Educació María José Catalá, i amb l'objectiu de recollir les impressions de tot el col·lectiu de professors/es d'economia, us convoca a aquells professors/es associats i no associats a una reunió extraordinària de l'especialitat d'Economia dilluns 3 de desembre a les 14:20 h en primera convocatòria i a les 16:00 h en segona. IES Joan Fuster de Sueca (C/ Camí dos pontets s/n-46410 Sueca -València . Tlf 961702525. )

Els representants d'APACEPV, a la reunió, estaran recolzats per la Vicedegana de la Facultat d'Economia i algun/a altre professor/a de la mateixa, encara per determinar.

La idea es dinar al bar del costat de l'IES, i després a l'IES Joan Fuster, es debatrà l'estratègia a seguir en la reunió de Conselleria. Per altra part, s'informarà, del resultat de la reunió del divendres 30 de desembre amb Mari Luz Marco a la Facultat d'Econòmiques.

Ordre de dia:

  • Recollir opinions i suggerències del col·lectiu de professors de l'especialitat d'Economia. Debatre l'estratègia a seguir i documentació adient, en la entrevista que els representants d'APACEPV tenen amb la Consellera d'Educació el 5 de desembre de 2012.
  • Informar de la reunió que va tenir lloc el dia 30 de desembre amb Mari Luz Marco a la Facultat d'Economia (UV)

Esperem la vostra assistència i col·laboració.

Salutacions

Xavier Trarrasó i Cruz
President d'APACEPV

Darrera actualització de dijous, 29 de novembre de 2012 21:47
 

Continua la mobilització i els suports rebuts

Correu electrònic Imprimeix PDF

Es segueixen succeint els suports i actuacions, tant a títol col·lectiu, com a individual, en favor dels estudis econòmics en l'ensenyament secundari.

Reproduïm un nou l'article de la web de CEAPES, on es recullen, una vegada més, les diferents mobilitzacions i recolzaments rebuts fins la data.

1.- El 13 de noviembre, Silvia Martínez Méndez presidenta de CEAPES, ha sido entrevistada en Onda Cero en el espació regional que se denomina "Murcia en la Onda", donde ha explicado cómo afecta la LOMCE a la especialidad de Economía y ha detallado las iniciativas que se están desarrollando desde las asociaciones así como del colectivo de profesores/as a título individual. Podéis oír la entrevista pinchando aquí.

2.- Consejería de Educación de Murcia, reflejada en la reunión con ADESMUR.

3.- Apoyo de ANPE junto con otras asignaturas.

4.- Recogida de firmas en Change.org dirigidas al MEC para el mantenimiento de la asignatura.
a 13 de noviembre tenemos 3.567.

5.- "Trending Topic" (TT), en el hastag #EconomiaenBachilleratoSI en twitter, el 30 de
octubre de 2012 a las 22:00 h (foto inicial)

6.- Artículo del presidente de ANCABA en EL Mundo el 09-11-2012 en el que califica de
despropósito el eliminar Economía de 1o de las materias de modalidad.

7.- Artículo de opinión de Pedro Martínez López en Mercado 21 el 08-11-2012: El Gobierno decide,Tolstoi o la Economía

8.- Carta al Director de Blanca Cañamero en Magister el 07-11-2012, la misma en El Norte de
Castilla el 01-11-2012.

9.- Artículo en Magister el 07-11-2012, en el mismo número la Consejera de Aragón vuelve a
apoyarnos expresamente.

10.- Artículo de opinión de José Miguel Moreno en 5 Días el 07-11-2012: ¿Qué va a pasar con la Educación Económica?

11.-Artículo en El Economista el 6-11-2012: El Ministro defiende un sistema educativo que eduque en un sistema emprendedor.

12.- Carta al Director de Alfonso Rincón en El País el 03-11-2012: La LOMCE y la Economía.

13.- Carta de Miguel Ángel Pascual en El lector Opina del Diario de Ávila el 01-11-2012:
Educación, emprendizaje y empleabilidad, terna esencial a potenciar en a LOMCE.

14.- Carta al Director de Tomás Guajardo en ABC el 30-10-2012: Educando para emprender

15- Carta al Director de Tomás Guajardo en Aragón Digital.Es el 30-10-2012: Reforma educativa sin iniciativa emprendedora.

16- Carta al Director de Tomás Guajardo en El Periódico de Aragón el 01-11-2012:

¡Muchas gracias a todos/as, por vuestro apoyo!

Fuente. Jose Carlos Garrido, profesor de Economía y miembro de la dirección de ADESMUR. http://www.slideshare.net/JoseCarlosGarrido/acciones-22oct

Darrera actualització de diumenge, 9 de desembre de 2012 18:18
 

Període decisiu per a consultes i presentació de propostes en la millora de l'avantprojecte de la LOMCE

Correu electrònic Imprimeix PDF

Reunió a València ocutbre 2012Estem davant un període decisiu per a millorar la redacció de l'avantprojecte de la LOMCE. El Ministeri d'Educació ha establit una prorroga d'un mes perquè les diferents Conselleries y resta de la comunitat educativa, presenten les seues propostes.

La CONFEDE ja té establida una cita amb el Ministeri, serà el 12 de novembre de 2012, quan entre altres temes es presentarà als responsables del MEC, el suport d'aquesta organització a la proposta de CEAPES. Aquest pot ser un pas previ, a la reunió, que encara, que pendent de confirmar, CEAPES ha demanat al Ministeri.

Un altre Organisme es suma als suports ja rebuts, és el que presideix Mariluz Marco Aledo, l'Associació Olimpíada Espanyola d'Economia, han confeccionat un document, en el qual "enfront de la proposta de reforma en el Batxillerat, que és arreplegada en l'avantprojecte del Ministeri d'Educació, Cultura i Esports, vol manifestar la seua preocupació i desacord davant la desaparició en el Batxillerat de Ciències Socials de la matèria d'Economia." En l'escrit també se li demana una reunió al Ministeri per a exposar-li el seu suport a les propostes del col·lectiu de professors de l'especialitat d'Economia.

APACEPV, després de l'acord que va tenir lloc a la reunió informativa que es va fer al mateix temps que la de Coordinació de les PAAU a València (foto), i previament, a Alacant, ha demanat formalment una reunió amb els responsables de la Conselleria d'Educació amb l'objectiu de traslladar a la Consellera, entre altres, el malestar del colectiu de professors de l'especialitat d'Economia, en quan a la situació dels estudis econòmics en l'avanprojecte de la LOMCE, fent seua la proposta de CEAPES, s'espera doncs, establir nous lligams amb els responsables de la Conselleria, per a col·laboracións futures.

CEAPES ha demanat formalment al MEC una reunió urgent per:
"establir un vincle i col·laboració amb el Ministeri d'Educació, Cultura i Esport, inexistent fins a aquest moment, i que és necessari dur a terme com més prompte millor. Per tant, els demanem una reunió urgent amb el/l'o els/les responsable/s del *Ministeriode Educació, i d'aquesta manera, poder començar una fructífera col·laboració, i desenvolupar el paper de CEAPES com a interlocutor vàlid, entre El Ministeri d'Educació i el professorat d'Economia."

Estem doncs, a l'espera de resposta per part del MEC.

APACEPV i CEAPES volen agrair a tots els professors/as de l'especialitat el seu suport incondicional i les seues iniciatives col·lectives i particulars. Davant un període tan decisiu com a est, volem seguir encoratjant a tots/as al fet de sumar-se a aquestes iniciatives, recolzant les ja existents, així com, creant-ne de noves, ja siga de forma col·lectiva (formant part de les associacions ja existents), o a títol individual (premsa, ràdio, internet, sindicats, etc.).

Seguirem informant de futurs esdeveniments.

Darrera actualització de dimarts, 6 de novembre de 2012 22:06
 

Continuem informant dels moviments i recolzaments rebuts

Correu electrònic Imprimeix PDF

Reproduïm l'article de la web de CEAPES, on es recullen les diferents mobilitzacions i recolzaments rebuts, per part de la comunitat educativa i dels professors/es de tot l'Estat.

Hola a todos de nuevo, continuamos informando de los diferentes apoyos hasta ahora recibidos, y así como de los enlaces a los distintos medios en donde el colectivo de profesores de Economía hemos alzado la voz en favor de los estudios económicos en secundaria.

Todos ellos, nos siguen dando esperanza, el hecho de seguir en esta línea nos hace pensar que podemos conseguir sensibilizar a la opinión pública, y por tanto, al Ministerio de Educación.

Cabe destacar los apoyos especialmente significativos, de la CONFEDE, la OEE, FEDADi i ANCABA, por su peso en la comunidad educativa.
El primero se consiguió, después de la ponencia de la presidenta de CEAPES, Silvia Martínez Méndez, que juntamente con, Amelia Pèrez Zabaleta, vocal de la dirección de la OEE, expusieron razonadamente a los presentes en la reunión de la CONFEDE, la necesidad de tener una postura común que aglutine a las organizaciones educativas estatales de ámbito económico frente al Ministerio de Educación.

CEAPES ha pedido formalmente al Ministerio de Educación, Cultura y Deporte una entrevista urgente para exponer las propuestas, inquietudes y preocupaciones del colectivo de profesores de la especialidad de Economía.

APOYOS RECIBIDOS:

1- CONFEDE (Conferencia Española de Decanos de Economía y Empresa).

2- Consejo General del Colegio de Economistas y OEE: informe y dossier prensa.

3- Apoyo de José Antonio Martínez, presidente de FEDADi ( Federación de Asociaciones deDirectores de Centros Educativos Públicos ) y miembro permanente del Consejo Escolar del Estado.

4- Informe de ANCABA ( Asociación Nacional de Catedráticos de Instituto ) en el que defiende el mantenimiento de Economía como materia de modalidad ( página 4 )

5- Junta de Andalucía en su Documento de Propuestas alternativas al Anteproyecto de la LOMCE en su página 3.

6- Mención de marea verde, se supone implícito el apoyo.

7- En la RED:

Recogida de firmas en Change.org dirigidas al MEC para el mantenimiento de la asignatura. A 30 de octubre tenemos 3.075.

Intento de alcanzar el "Trending Topic" (TT), en el hastag #EconomiaenBachilleratoSI en twitter, el 30 de octubre de 2012 a las 22:00 h. (Objetivo cumplido con éxito)

PRESENCIA EN LOS MEDIOS DE COMUNICACIÓN

8- Noticia sobre la futura Asociación en Madrid, publicada en La Vanguardia el 28-10-2012.

9.- Carta al Director del profesor Tomás Guajardo Cuervo, en Aragon Digital 30 -10. Reforma educativa sin iniciativa emprendedora.

10 - Artículo del subdirector de Expansión, Manuel del Pozo el 25-10-2012.

11- Artículo de Valentí Pich Rosell, presidente del Consejo General de Colegios de Economistas (CGCE), en Expansión el 25-10-2012: Educación, Economía y realidad.

12- Carta al Director en El País el 25-10 de María José Bernad Narciso: Educación y economía.

13- Cartas al Director de David Guareño en Las Provincias el 25-10-2012: Hacia el analfabetismo económico en la educación.

14- Carta al Director de Diego Mas en El Diario Montañés el 25-10-2012: Deseducación.

15- Artículo en León Noticias el 24 -10: Los profesores de Economía denuncian la reducción del66% de las enseñanzas en Bachillerato

16- Noticia en El Economista el 23-10: Los economistas alertan el debilitamiento de la formación financiera escolar

17- Artículo en Valencia Plaza el 20-10: Los economistas en contra de la desaparición de la asignatura de Economía en Bachillerato

18- Artículo en el Periódico de Aragón el 22-10-2012: El declive de la Economía

19- Artículo en El Economista el 20-10-2012: Reforma Educativa y Formación económica

20- Artículo en Las Provincias el 20-10-12: Los economistas piden mantener una asignatura de su ámbito en el Bachillerato

21- Artículo en El diario Progresista el 14-10-2012: La reforma educativa convierte a la Economía en “bono basura”

22- Artículo en El Mundo edición Valencia, sábado 19 octubre

23- Artículo en 5 días el 17-10-2012 en el que se habla de la cultura financiera como asignatura pendiente

24- Carta al Director de Blanca Cañamer en El Correo de Burgos el 12-10-2012: La LOMCE se olvida de la necesidad de la educación económica-financiera

25- Artículo en el Heraldo de Aragón de 10 de octubre

26- Artículo en Murciaeconomía.com

27- Artículo en El Día.es de Francisco J. Concepción http://www.eldia.es/2012-10-03/economia/2-Formacion-financiera.htm

28- Cartas al Director en El País, de Marta Montero el jueves 11 de octubre.

29- Carta de Mª Mercedes Rojas que salió en ABC, también lo publicaron en La Voz Digital, Diario Sur de Málaga, La Opinión de Málaga, y diario 20 minutos edición Madrid. http://www.abc.es/historico-opinion/index.asp?ff=20121004&idn=1503441411274

30- Carta al Director de Óscar García Lázaro en El País digital; http://elpais.com/elpais/2012/10/01/opinion/1349115147_954281.html

31- Cartas de los lectores, de Alejandro Prieto en La voz Digital http://www.lavozdigital.es/cadiz/v/20121002/opinion/reforma-20121002.html

32- Carta del lector en el Diario de Ávila. de Blanca Cañamero http://www.diariodeavila.es/ParticipaDetalle.aspx?id=960B4A07-C7CD-4F66-AA8E-E0B01E80CD2E

33- BLOGS:

http://blogdeconomiacharro.blogspot.com.es/2012/10/is-it-necessary-to-teach.html

http://alasombradeltomate.es/2012/10/06/saber-de-economia-educacio/?fb_action_ids=10151218679759893&fb_action_types=og.likes&fb_source=aggregation&fb_aggregation_id=288381481237582

http://aprendeconomia.wordpress.com/2012/10/21/economia-en-bachillerato-si/

http://blogs.20minutos.es/tu-blog/2012/10/21/papa-profe-y-alumno/

http://docenciaydidactica.ecobachillerato.com/2012/10/la-reforma-educativa-convierte-la.html


http://docenciaydidactica.ecobachillerato.com/2012/07/ensenanza-economia-como-asignatura.html 4

¡Muchas gracias a todos/as, por vuestro esfuerzo y dedicación!

Fuente. Jose Carlos Garrido, profesor de Economia y miembro de la dirección de ADESMUR. http://www.slideshare.net/JoseCarlosGarrido/acciones-22oct

Darrera actualització de dimarts, 6 de novembre de 2012 22:07
 

Convocatòria: Reunió informativa de com afecta a l'especialitat d'Economia la publicació de l'avantprojecte LOMCE, mesures adoptades.

Correu electrònic Imprimeix PDF

APACEPV convoca a tot el professorat d'Economia el dia 31 d'octubre a la Facultat d'Economia, Campus de Tarongers, aula 301 de l'Aulari Sud (Av. dels Tarongers, s/n 46022 Valencia). La reunió s'iniciarà després de finalitzada la reunió de coordinació de les proves PAAU, que és el mateix dia i al mateix lloc, l'inici d'aquesta serà a les 18:00 h.

El motiu d'aquesta ha estat la publicació del Ministeri d'Educació del avantprojecte LOMCE (Llei Orgànica de Millora de la Qualitat Educativa). Aquesta normativa agreuja la situació dels estudis econòmics a l'ensenyament secundari, i afecta a la situació laboral del col·lectiu de professors de l'especialitat d'Economia. Molts associats/ades i professorat de l'especialitat, han demanat la realització d'una reunió informativa.

CEAPES (Confederació Estatal d'Associacions de Professors d'Economia en Secundaria) de la que APACEPV forma part. ha dut a terme diverses accions per tal de rectificar la redacció de l'avantprojecte, que a hores d'ara, menysprea i infrapondera el coneixement econòmic al currículum educatiu.

Ordre de dia:

1.- Exposició de la proposta que ha lliurat CEAPES al ministeri, i les accions que s'han fet fins la data.

2.- Enumerar i valorar les iniciatives individuals que s'han dut a terme.

3.- Explicació i valoració de l'estratègia a seguir, tant per a CEAPES, com per APACEPV (amb posterioritat a la publicació de la LOMCE, es clar, si és necessària aquesta actuació).

4.- Precs i preguntes.

Salutacions

Joan Sala Grau
Representant de APACEPV en CEAPES

Darrera actualització de dijous, 29 de novembre de 2012 21:54
 


Pàgina 5 de 7

Entitats col·laboradores

Bàner

Notícies flash