apacepv.org

  • Augmenta la mida de la font
  • Mida de la font per defecte
  • Disminueix la mida de la font
Home Economia Noticies
APACEPV - Economia - Noticies

Nova assignatura a 4rt d'ESO "Orientació professional i iniciativa emprenedora"

Correu electrònic Imprimeix PDF

El Ministeri d'Educació ha publicat al BOE el Reial decret 1146/2011, de 29 de juliol, pel qual es modifica el Reial decret 1631/2006, de 29 de desembre, pel qual s'indiquen els ensenyaments mínims corresponents a l'Educació Secundària Obligatòria, així com els Reials decrets 1834/2008, de 8 de novembre, i 860/2010, de 2 de juliol, afectats per aquestes modificacions. En aquesta modificació del currículum de 4t d'ESO apareix l'assignatura "Orientació professional i iniciativa emprenedora" adient a l'especialitat d'Economia (com a primera opció), amb una càrrega horaria de tres hores. Aquesta normativa s'aplicarà el curs vinent 2012/2013.

Organització del quart curs d'ESO.

1. D'acord amb el que estableix l'article 25 de la Llei Orgànica 2/2006,de 3 de maig, d'Educació, tots els alumnes hauran de cursar les matèries següents:

– Educació ètic-cívica.
– Educació física.
– Ciències socials, geografia i història.
– Llengua castellana i literatura i, si la hi hagués, llengua cooficial i literatura.
– Matemàtiques.
– Primera llengua estrangera.

2. A més de les matèries enumerades en l'apartat anterior, els alumnes hauran de cursar tres matèries més. Podran triar les tres matèries d'una de les opcions següents o dues matèries d'una de les opcions i una tercera de les matèries comunes* a totes les opcions o de les altres matèries que ofereixi el centre de les altres dues opcions.

Opció 1:
– Educació Plàstica i Visual.
– Llatí.
– Música.
Opció 2:
– Biologia i Geologia.
– Física i Química.
– Tecnologia.
Opció 3:
– Alimentació, nutrició i salut.
– Ciències aplicades a l'activitat professional.
– Tecnologia.

Matèries comuns a totes les opcions*
– Informàtica.
Orientació Professional i Iniciativa emprenedora.
– Segona Llengua Estrangera.

3. Els centres hauran d'oferir les tres opcions, amb un mínim de dues matèries de cada opció i almenys una de les matèries comunes a totes les opcions.

Darrera actualització de dilluns, 12 de novembre de 2012 18:56 Llegiu-ne més...
 

Curs al SFP de la UV "Els reptes de l'economia espanyola"

Correu electrònic Imprimeix PDF

Títol del curs: “Reptes de l'Economia Espanyola”

Organitza: *Servei de *Formació *Permanent i Facultat d'Economia de la Universitat de València.

Preinscripció: En les dependències del *Servei de *Formació *Permanent (enfront del número 60 del carrer *Serpis), al Campus de *Tarongers, o per mitjà de la pàgina Web: http://www.uv.es/sfp/cursos/nouni/nouni.htm
Data de preinscripció: del 10 al 28 de gener de 2011

Destinataris: Professors d'Economia i Empresa d'Ensenyament Secundari.
Data de realització: del 17 de febrer al 14 d'abril del 2011
Horari: dijous de 16h a 20h.
Lloc: Aula del *Servei de *Formació *Permanent (enfront del número 60 del carrer *Serpis), al Campus de *Tarongers.
Durada: 32 hores. Nº màxim de participants: 35.

Objectiu
: Analitzar les situació actual de l'Economia Espanyola i els reptes que ha d'afrontar en un futur proper.
Coordinació: Dra. *Mariluz Marco Aledo, Coordinadora de la Comissió d'Activitats amb Secundària de la Fac. d'Economia.

Darrera actualització de dilluns, 12 de novembre de 2012 18:54 Llegiu-ne més...
 

Conselleria torna a menysprear l'especialitat d'Economia

Correu electrònic Imprimeix PDF

La Conselleria d'Educació ha publicat en el DOGV del 21-09-2010 l'Ordre 80/2010, de 14 de setembre, de la Conselleria d’Educació, per la qual es modifica parcialment l’Orde de 17 de juny de 2009, de la Conselleria d’Educació, per la qual es regulen les matèries optatives en el Batxillerat. En aquest document que podeu consultar en aquesta mateixa web, podeu observar com l'assignatura Fonaments del Dret, no està habilitada per l'especialitat d'Economia, i es pot veure com es manté l'especialitat de Geografia i Història. Una vegada més, la Conselleria d'Educació, i els seus responsables al capdavant, han menyspreat a tot el col·lectiu de professors/es de l'especialitat d'Economia, i al mateix temps a tots els que formen part d'aquesta associació. APACEPV, va manifestar a les seues reunions amb els sindicats que aquesta matèria havia de ser habilitada per poder ser impartida pels professors/es d'Economia. Si l'especialitat de Geografia i Història estava habilitada per impartir aquests coneixements, no tenia sentit que no s'habilitarà als professors/es d'Economia ja que aquets gaudeixen d'una major formació en la matèria, i a més a més, es recorda que el professorat d'Economia no té suficient càrrega horària pròpia de l'especialitat. Doncs bé, la Conselleria d'Educació no ha fet cas de les raonades i justes reivindicacions de l'associació, ni tan sols dels sindicats.

Darrera actualització de dilluns, 12 de novembre de 2012 18:53 Llegiu-ne més...
 

Una estudianta valenciana guanya la medalla d’Or en la II Olimpiada Espanyola d’Economia

Correu electrònic Imprimeix PDF

Clara Ferrer López, estudianta de segon de Batxillerat de l’IES Clot del Moro, del Port de Sagunt, ha guanyat la medalla d’or en la segona edició de l’Olimpíada Espanyola d’Economia, celebrada els dies 1 i 2 de juliol en la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials de la Universitat de La Laguna. Clara Ferrer és alumna del professor de Batxillerat Vicente Seguí. L’Olimpíada Espanyola d’Economia compta amb el patrocini de la Fundació Bancaixa.

El guardó inclou un premi de 1.200 € per a l’estudianta, a més de 1.000 € per al Departament d’Economia del centre educatiu guanyador, en aquest cas l’IES Clot del Moro, que atorga l’Associació Espanyola d’Economia.

Clara Ferrer és una brillant estudianta que ja ha obtingut matrícula d’honor en Batxillerat. La guanyadora de la II Olimpíada Espanyola d’Economia ja s’ha preinscrit per a cursar el grau d’International Business en la Facultat d’Economia de la Universitat de València.

Darrera actualització de dimecres, 12 de setembre de 2012 13:55 Llegiu-ne més...
 


Pàgina 7 de 7

Entitats col·laboradores

Bàner

Notícies flash